❄ Winter League

Datums en spelregels

❄ Winter League

Geen winterslaap voor onze competitieve spelers. Vanaf midden november tot eind maart gaan teams op Arenal Mechelen met elkaar de strijd aan tijdens de Winter League. Tijdens deze competitie zijn er reeksen voor dames, heren en gemengde duo’s. Ontdek hieronder alle details.

Even opfrissen

De Winter League is een competitie die afgewerkt wordt in drie rotaties. Per rotatie neemt een duo het op tegen de drie andere duo’s uit de poule. De nummers één en twee stijgen een poule. De nummers drie en vier zakken een poule. Elk team speelt minstens negen matchen. Nieuw! is de finaledag. Op zaterdag 25 maart strijden de sterkste duo’s om de winst.

Agenda

Midden november maakt de poulefase van de najaarsinterclub plaats voor de Winter League.

Rotatie 1 Van vrijdag 18 november tot en met zondag 18 december
Rotatie 2 Van vrijdag 13 januari tot en met zondag 12 februari
Rotatie 3 Van vrijdag 17 februari tot en met zondag 19 maart
Finaledag zaterdag 25 maart

*Er worden geen wedstrijden gespeeld tijdens de kerstvakantie.

NIEUW! Iedereen maakt kans om te winnen. Voor teams uit de laagste poules zijn drie rotaties onvoldoende om op te klimmen naar de hoogste poule. Daarom voorzien we een finaledag op zaterdag 25 maart. De teams die zich na de derde rotatie kunnen plaatsen voor de hoogste poule nemen het dan op tegen de teams die drie keer in de top 2 van hun poule eindigden. De winnaars van de gemengde reeks worden aangeduid na de laatste rotatie. Alle ploegen zijn uitgenodigd op de finaledag om samen de Winter League af te sluiten met een knallend feestje.

Voor wie?

De Winter League telt vier reeksen. Vanaf dit jaar heeft elke reeks een vast speelmoment. Spelers weten zo op voorhand op welke dag hun wedstrijden worden ingepland.

Reeks Max. aantal ploegen Speelmoment **
Dames
(max. P300 samen)*
16 ploegen
(4 poules)
Zondag 
tussen 9.30 uur en 12.30 uur
Gemengd
(max. P300 samen)*
12 ploegen
(3 poules)
Vrijdag
tussen 18.30 uur en 23 uur
Heren
(max. P300 samen)
24 ploegen
(6 poules)
Zaterdag 
tussen 13.30 uur en 18 uur
Heren
(min. P400 - max. P700 samen)
16 ploegen
(4 poules)
Zaterdag
tussen 9.30uur en 12.30 uur

* Gemengde duo’s en dames die het maximale aantal punten van hun reeks overschrijden, kunnen zich inschrijven in de hogere herenreeks. Twee P200-dames mogen zich ook samen inschrijven voor de lagere herenreeks. Omdat de plaatsen beperkt zijn, kan een speler zich slechts inschrijven voor maximaal twee reeksen.
** In onderling overleg kan een wedstrijd verplaatst worden. De wedstrijd moet gespeeld worden in het weekend (van vrijdagavond tot zondagavond) en voor het einde van de rotatie. 

Nog enkele regels

❄ Een poule bestaat uit vier ploegen. Aan het einde van de rotatie stijgen de nummers één en twee een poule, de nummers drie en vier zakken een poule.

Voor elke wedstrijd voorzien wij anderhalf uur. Daarin werk je twee sets af tot 6, zonder golden point. Bij gelijke stand beslist een supertiebreak (tot 10) wie de wedstrijd wint.

 Voor het klassement geldt de volgende puntenverdeling:

Winst in twee sets: 3 punten
Winst na supertiebreak: 2 punten
Verlies na supertiebreak: 1 punt
Verlies in twee sets: 0 punten
Forfait: -1 punt

 Een speler kan zich in maximaal twee reeksen inschrijven.

 Een speler kan door blessure of ziekte vervangen worden door een speler die maximaal hetzelfde niveau heeft en die nog niet deelneemt aan de Winter League.