CUPRA Padel Tour

🏆 CUPRA Padel Tour

Van maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus strijkt de CUPRA Padel Tour neer op Arenal Mechelen. Deze editie zijn er reeksen voor zowel dames, heren en gemengde teams. 

Wat?

De CUPRA Padel Tour is een regelmatigheidscompetitie voor alle spelers die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen of AFT. Elk toernooi is opgesplitst in een poulefase en een eindronde. Wedstrijden in de poulefase, achtste finales en kwartfinales worden beslist in één set tot 9. Vanaf de halve finales worden er twee sets tot 6 gespeeld met eventueel een super tie-break in de beslissende derde set.

Meer info

Voor wie?

Deze editie zijn er reeksen voor dames, heren en gemengde teams. Bij de dames zijn er reeksen voor P50- en P200-spelers. Bij de heren kunnen spelers zich inschrijven voor de P200-reeks. Voor gemengde teams organiseren we een P100- en P300-reeks.

  • Een speler kan zich inschrijven in een reeks van zijn/haar eigen padelklassement.
  • Een speler kan zich inschrijven in één reeks hoger dan zijn/haar padelklassement wanneer zijn/haar partner het klassement van die reeks heeft.
  • Een speler kan zich inschrijven in een hogere reeks wanneer hij/zij beschikt over een pasje voor die reeks na winst in een eerder toernooi.
  • Een speler kan zich niet inschrijven in een lagere reeks dan zijn/ haar padelkassement

Wanneer?

Voor ieder team zijn er maximaal twee speelmomenten. Tijdens de poulefase speelt een team twee of drie wedstrijden, afhankelijk van de grootte van de poule. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door naar de eindronde. Voor de andere teams eindigt het toernooi.

De poulefase en eindronde staan gepland op:

  Poulefase Eindronde
P50 Dames

Maandag 15 augustus vanaf 13 uur.

Vrijdag 19 augustus vanaf 20.30 uur.

Zaterdag 20 augustus vanaf 13 uur.

Zondag 21 augustus vanaf 13.30 uur.
P200 Dames

Maandag 15 augustus vanaf 19 uur.

Woensdag 17 augustus vanaf 18 uur.

Donderdag 18 augustus vanaf 20.30 uur.

Zondag 21 augustus vanaf 15.30 uur.
P200 Heren

Maandag 15 augustus vanaf 10 uur.

Dinsdag 16 augustus vanaf 20.30 uur.

Donderdag 18 augustus vanaf 18 uur.

Zaterdag 20 augustus vanaf 16 uur.

Zondag 21 augustus vanaf 12.30 uur.
P100 Gemengd

Dinsdag 16 augustus vanaf 18 uur.

Woensdag 17 augustus vanaf 20.30 uur.

Vrijdag 19  augustus vanaf 18 uur.

Zondag 21 augustus vanaf 9 uur.
P300 Gemengd

Maandag 15 augustus vanaf 16 uur.

Zaterdag 20 augustus vanaf 10 uur.

Zondag 21 augustus vanaf 9.30 uur.

Inschrijven?

De inschrijvingen starten op maandag 18 juli om 7 uur ‘s ochtends. Je kan enkel online betalen. De inschrijving is pas voltooid na een geslaagde online betaling. Spelers kunnen voor de poulefase één speelmoment aanduiden waarop ze niet beschikbaar zijn. Deelnemers moeten tijdens de eindronde (op zondag 21 augustus) beschikbaar zijn.

Op zondag 17 juli om 7 uur ‘s ochtends openen de voorinschrijvingen voor clubleden. Per reeks wordt 25 procent van het maximale inschrijvingsaantal reeds opengesteld voor hen. De spelers moeten via Tennis Vlaanderen aangesloten zijn bij Arenal Mechelen of een abonnement hebben via Tennis Vlaanderen bij Arenal Mechelen. Leden die zondagochtend geen plaatsje kunnen bemachtigen, kunnen nog steeds deelnemen aan de inschrijvingen vanaf maandagochtend.

Als de reeks volzet is, zijn er nog vijf plaatsen op de reservelijst. Wanneer een ingeschreven team zich uitschrijft, krijgen de spelers een pushnotificatie via de app en een mail. Het eerste reserveteam dat zijn inschrijving bevestigt, krijgt de vrijgekomen plaats.

Inschrijven voor de Padel Tour kan via deze knop.