Arenal x Padelworld

Padelworld en Arenal slaan de handen in elkaar om 200 à 250 padelvelden aan te leggen tegen eind 2023

De laatste jaren is de populariteit van padel fel toegenomen en sinds 2016, nog verder in de hand gewerkt door COVID, kunnen we spreken van een ware boost. In lijn met de toenemende populariteit is logischerwijze ook het aantal clubs en velden toegenomen. Tussen 2019 en 2021 is het aantal clubs in België nagenoeg verdubbeld en het aantal velden verdrievoudigd. En hierbij zal het niet blijven als je de Europese trends bekijkt.

Alychlo, de family office onder leiding van Marc Coucke, kondigde in augustus 2021 aan om fors te investeren in het aanleggen van padelvelden en richtte hiervoor Padelworld op. De ambitie van Padelworld was om 100 à 150 velden aan te leggen tegen 2022 in voornamelijk België en Nederland. Zo werden de afgelopen maanden tennisclubs in Meise, Beveren en Kerkrade (NL) overgenomen en liggen vele andere concrete dossiers op de tafel. Er wordt zowel gekeken naar het overnemen van bestaande tennisclubs, padelclubs als het bouwen van een nieuwe club op recreatiegebied. Om haar ambitie kracht bij te zetten, bundelt Padelworld de krachten met Arenal, via een fusie van de respectievelijke aandelen. Onder leiding van Mattias Van Holm en Tom De Sutter is Arenal sinds 2015 uitgegroeid tot een sterk merk, met 4 succesvolle vestigingen in Brugge, Mechelen, Waregem en Grimbergen.

Vanaf heden worden de krachten gebundeld en is beslist dat alle huidige en toekomstige clubs onder de Arenal vlag zullen varen. Op basis van de huidige situatie gaat Arenal van start met 8 dynamische clubs en, na verbouwing, bijna 60 padelvelden. Doel is om Arenal snel verder uit te bouwen en clubs te openen in België en Nederland waar “gezellig samen- sporten en samen-zijn” centraal staat. Mattias Van Holm (CEO Arenal) en Tom De Sutter (Development Manager Arenal) zullen samen de operationele leiding krijgen en alzo instaan voor het dagelijkse bestuur. Hierbij worden zij voor strategische projecten bijgestaan door Alychlo.

CEO Arenal

Mattias Van Holm

“Vanaf het eerste gesprek was er een grote klik met de teams van Padelworld en Alychlo, zowel op vlak van visie als hoe clubs er moeten uitzien en aangestuurd worden. Daarenboven is de complementariteit bijzonder groot: vanuit Arenal hebben we al jaren ervaring in het creëren van clubs waar mensen zich thuis voelen. Alychlo blinkt uit in het bepalen van lange termijn strategieën en biedt daarenboven bijzonder veel ondersteuning op financieel, juridisch en marketing gebied. Samen staan we sterk om onze ambities te realiseren in zowel België als Nederland.”

Development Manager Arenal

Tom De Sutter

“Met 8 clubs en bijna 60 padelvelden, hebben we een stevige basis voor de toekomst. We willen het merk Arenal consequent verder uitbouwen. Arenal biedt haar leden leuke momenten aan, zowel op als naast het veld. Arenal staat voor gezelligheid, voor plezier en voor peace of mind. Een uitgelezen plaats om je vrienden en relaties te ontmoeten. En uiteraard is een leuke bar altijd aanwezig! Zeker na de COVID tijden merken we dat hier grote nood aan is. De tijd is bovendien ook rijp om op zoek te gaan naar commerciële partners met wie we samen aan de toekomst kunnen bouwen”

Investment Manager Alychlo

Els Degroote

“Met Arenal hebben we de juiste strategische partner gevonden om onze ambities verder te realiseren. Mattias en Tom kennen het reilen en zeilen, en vanuit Alychlo voegen we op onze manier onze expertise en middelen toe. We denken dat België binnen Europa één van de grootste groeilanden zal worden en kijken er enorm naar uit om hen te ondersteunen in alle plannen. De komende tijd zullen we intens werk maken van de talrijke overname dossiers die op tafel liggen. Onze ambitie is om 200 à 250 velden aan te leggen tegen eind 2023”.